De sunde vandhaner

Siden årtusindeskiftet har størstedelen af verdens VVS brands og fabrikanter flyttet deres produktion og indkøb til fjernøsten i jagt på lavere produktionsomkostninger og billigere priser.
Som resultat heraf er næsten alle vandhaner på markedet i dag skræmmende dårlig kvalitet - uafhængigt af varens brand eller pris.
Modsat papirklips i dårlig kvalitet er vandhaner i dårlig kvalitet særligt farlige fordi de er i direkte kontakt med det vand vi drikker og bruger i vores madlavning.
Vandhaner fremstilles typisk i en messinglegering. Ren messing består af ca. 60% kobber og 40% zink. Messing er et sundt og velegnet materiale til vandhaner fordi kobber er bakteriebekæmpende og zink holder kobberet fra at irer.
Ren messing er et bestandigt materiale som er svært at bearbejde. Derfor tilsætter vandhane producenter bly for blødgøre materialet.
I takt med outsourcing til sydøstasien blev bly og andre tungmetaller i stigende grad misbrugt som erstatning for kobber, for at tvinge varens kostpris i bund.
Zeromix er det eneste vandhane brand i verden der sætter sundhed og bæredygtighed først. I fællesskab med ingeniører fra Dansk Teknologisk Institut og konsulenter fra Landsforeningen for økologisk byggeri har vi udviklet avancerede produktionsteknikker der muliggøre produktion af vandhaner uden giftige blødgører såsom bly.
I snart 10 år har vi arbejdet med forbedre vores produkter, produktionsteknikker og bæredygtighed så vi kan tilbyde alle et sundt og bæredygtigt alternativ til almindelige vandhaner.
Vores vandhaner er født uden krom overflade fordi forkromning er usundt for både mennesket og miljøet. Krom bindes til messing med et lag af nikkel. Over tid nedslides kromet hvorved nikkel blotlægges, til gene for de ca. 10% af befolkningen der er nikkelallergikere. Desuden gør forkromningen det umuligt at genbruge messingen.